Parvekekaiteet

LEDFEn lähes huoltovapailla alumiinisilla parvekekaiteilla ja niiden rakennusjärjestelmillä on mahdollista yhdistää säleitä (rimoja), pinnoja ja lasia. Parvekekaide on rakennettu vankkaan runkoon, mikä mahdollistaa pitkät tolppavälit ja näin ollen parantaa näkymiä, jos kaiteeseen yhdistää lasin. Suunnittelumme lähtökohtana on ollut valmistaa hieno ja helppohoitoinen kaide Pohjolan olosuhteisiin – kaide, joka on turvallinen ja helppo asentaa, minkä lisäksi se sopii terassille, patiolle ja altaalle. Tämä parvekekaide on investointi kestävään tulevaisuuteen.

 

”Jos olisimme tienneet, että alumiinisen parvekekaiteen omistaminen on näin helppoa, olisimme ostaneet sen jo kauan sitten. On ihanaa, kun tuotetta ei tarvitse huoltaa tavallista huuhtelua lukuun ottamatta”  

Birgit Axell, tyytyväinen LEDFE asiakas

 

Alumiinikaide pystyrimoilla  – turvallinen parvekekaide

 

Pystyrimainen kaide on turvallinen ja katseilta suojaava vaihtoehto parvekkeelle. Kiipeilyriski eliminoidaan asentamalla säleet pystysuoraan. Kaiteesta muodostuu itse asiassa turvallisempi ja iskunkestävämpi kuin lasikaiteesta, kunhan säleiden (rimojen) välinen etäisyys on alle 100 mm, mitä myös vallitsevat rakennusmääräykset edellyttävät.

Rimakaiteen voi myös yhdistää samantyyliseen lasikaiteeseen, jos haluaa luoda avoimemman ympäristön ja saada parvekkeelta paremmat näkymät johonkin suuntaan. Parvekekaiteemme rimoilla tai säleillä toimitetaan RAL-standardiväreissä valkoinen, musta ja harmaa. Jos haluatte jonkin muun RAL-värisävyn, otattehan yhteyttä asiakaspalveluun tarjousta varten. Soikea alumiinikäsijohde on myös saatavilla eri Decoral-puukuviopinnoitteilla (vaatii kuitenkin tietyn tilausvolyymin).

 

 

Lasinen parvekekaide – avoin lasikaide pitkillä tolppaväleillä

 

Lasisen parvekekaiteemme voi asentaa parvekkeen tai terassin päälle tai ulkopuolelle. Toimitamme kaiteeseen vakiona kirkkaan lasin, mutta saatavilla on myös sävytetty tai opaali (huurrettu) lasi. Kaikki lasit ovat laminoituja 8,76 mm turvalasilla, mikä täyttää parvekkeiden 1(B)1-vaatimuksen.

Lasikaide valmistetaan luonnonmukaisesti anodisoituna (luonnollisesti eloksoituna) sekä valkoisena, mustana ja harmaana. Jos haluatte jonkin toisen värin, otattehan yhteyttä asiakaspalveluun tarjousta varten. Kaikki lasikaiteemme valmistetaan mittatilaustyönä, ja saat aina ennen valmistuksen aloittamista piirustukset tarkastusmittausta varten.

 

Kaide vaakarimoilla – ajaton terassikaide

 

Monet talonomistajat haluavat aitoihin ja kaiteisiin vaakarimat ja -säleet, sillä se on ajaton, siisti ja tyylipuhdas vaihtoehto. Tämän mallin kaiteemme ja aitamme ovat ainutlaatuisia, sillä koko kaide – myös vaakarangat – on valmistettu alumiinista puun sijaan. GSB-sertifioitu jauhemaalausprosessi tekee kaiteesta lähes huoltovapaan, suojaa profiileja UV-säteilyltä ja mahdollistaa lähes loputtomat värivaihtoehdot.

Parvekekaiteen vaakarimoista voidaan tehdä lapsiturvalliset ja kaiteella kiipeily voidaan estää valitsemalla 10 mm välimitan tai asentamalla kaiteen sisäpuolelle läpinäkyvän muovilevyn.

Kiipeilyriskiä ei tarvitse ottaa huomioon, jos patiolla tai terassilla ei esiinny putoamisvaaraa.

 


Mitkä vaatimukset koskevat parvekekaidetta?    


Jos pudotuskorkeus on 3 - 6 metriä, tulee parvekekaiteen olla vähintään 100 cm korkea. Jos et ole varma määräyksistä, kannattaa ottaa yhteyttä paikallisiin viranomaisiin. Tulee muistaa, että kaide on turvallisuustuote. Sen takia turvallisuudesta ei pidä ikinä tinkiä.

Parvekekaiteemme rungot on testattu siten, että ne täyttävät A-kategorian (hyötykuorma) määräykset, eli 0,5 kN/m. Kuorma lasketaan siitä suunnasta, mistä henkilöt tulevat parvekkeelle.

Lasikaiteemme noudattavat parvekekaiteille asetettuja määräyksiä, minkä lisäksi ne on testattu Pohjoismaisen Parvekeyhdistyksen menetelmäkuvauksen mukaisesti.

Korkeammissa pudotuskorkeuksissa tulee rimojen ja säleiden suhteen ottaa erityisesti huomioon, että vaakarimainen malli ei saa mahdollistaa kiipeilyä. Tämä voidaan helposti estää asentamalla kaiteen sisäpuolelle läpinäkyvän muovilevyn tai valitsemalla kaiteen, jonka rimaväli on enintään 10 mm.

 

Voiko kaiteen tosiaan itse mitata ja asentaa?


Parvekekaiteidemme valmistuksen lähtökohtana on, että tuotteen voi asentaa itse sen mukana tulevien työkalujen ja asennusohjeiden avulla – unohtamatta meiltä saatavaa tukea. Tämä on liikeideamme peruspilari, minkä takia kehitämme parvekekaiteitamme jatkuvasti uusien säännösten ja asiakkailtamme saamamme palautteen mukaan.

Kaiteen mittaaminen on kenties vaikein työvaihe, muttei kuitenkaan mahdotonta. Kannattaa muistaa, että aina voi palkata paikallisen rakentajan mittaamaan ja asentamaan kaiteen, jos on epävarma taidoistaan. Ja asiakaspalvelumme on tietenkin aina käytettävissänne.

Nykypäivän digitaalisten työkalujen ansiosta kännykällä voi helposti lähettää meille asennuspaikasta kuvia, tai mikset vaikka ottaisi meihin yhteyttä WhatsAppin videopuhelun kautta. Se helpottaa viestintää, minkä lisäksi tuntuu siltä kuin melkein olisimme paikan päällä.

 

 

Ostoskori & Tarjous
;